top of page

Aanvullende update | Corona en strandhuisjes


Beste Kampeerders,

Het bestuur is teleurgesteld maar heeft wel begrip voor de keuzes die gisteren door de veiligheidsregio gemaakt zijn. Uiteindelijk gaat onze gezondheid boven alles! Met deze keuze ontstaat er gelukkig geen situatie waarin onze huisjes wel geplaatst worden maar zonder de mogelijkheid deze te gebruiken. Dat zou voor ons zeer ongewenst zijn.

We hebben als bestuur inmiddels de noodverordening van de veiligheidsregio Kennemerland goed kunnen lezen en willen graag met jullie delen hoe wij er naar kijken. Dat doen we door eerst naar de feiten in de verordening zelf te kijken, vervolgens de gevolgen die we voor ons als kampeerders nu zien op een rij te zetten en daarna met jullie te delen welke stappen er de komende periode in samenwerking met de federatie gezet zullen worden.

  1. De verordening:

· In de verordening wordt onderscheid gemaakt tussen strandhuisjes en slaaphuisjes. Wij vallen voor deze verordening onder de slaaphuisjes.

· Voor slaaphuisjes geldt dat die niet gebouwd en niet gebruikt mogen worden, dit heeft dus ook betrekking op onze huisjes.

· De verordening gaat per direct in en is voor de maatregelen die betrekking hebben op het kamperen van


kracht tot 6 April.

· Er wordt aangesloten bij het algemene beleid van de overheid dus de duur van de maatregelen die tot 6 april van kracht zijn zullen komende week opnieuw beoordeeld worden.

  1. De gevolgen:

· Er zal volgend weekend vooralsnog niet uitgemeten worden.

· De units en de bouwhuisjes zullen langer in de winterstalling moeten blijven.

· Er is overleg met de gemeente nodig over de gevolgen van dit besluit (staangeld, toeristenbelasting, parkeervergunning, etc.).

· Het is niet bekend wanneer we wel naar het strand kunnen dus we gaan de periode die kampeerders hebben om een besluit te nemen om dit hele seizoen over te slaan verlengen.

· We gaan de donateurs in volgorde van de plaatsingslijst benaderen om de reeds vrijgevallen plekken te vullen. Dit uiteraard met de boodschap dat we allemaal onzekerheid hebben over hoe het seizoen er uit zal zien.

  1. Hoe verder:

· Er is maandag vanuit de federatie contact met de wethouder van Zandvoort over de gevolge


n voor ons.

· Er wordt vanuit de federatie wederom contact gezocht met Paap om de huidige situatie te bespreken en afspraken te maken over het vervoer en opslag van alle huisjes.

· Dinsdag a.s. zal vanuit het kabinet berichtgeving volgen over het landelijkbeleid m.b.t. Corona dat wachten we af. Daarna wordt wellicht meer duidelijk hoe de komende periode er uit zal zien.

· We zullen jullie via de mail zo goed mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

We kunnen ons goed voorstellen dat er nog veel vragen en onzekerheden zijn, maar dit is alle informatie die wij dit moment hebben.

Wij wensen jullie allemaal sterkte in deze uitdagende periode. Let op jezelf en je naasten!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

1.260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page